Kan Led Tegen Kou?  thumbnail

Kan Led Tegen Kou?

Published Jul 31, 23
5 min read

Led Spot Types

De prijzen zijn flink gedaald in de laatste paar jaar en net als bij spaarlampen heb je ook van led lampen binnen een jaar je geld al terugverdiend. Verder produceren ledlampen zeer weinig warmte en zijn ze bestand tegen trillen en schokken. Daarnaast is de licht terugval minder dan 30% op de langere termijn - lucide tala led spot.

Bij een spaarlamp of tl-buis is dit ongeveer 35% en bij een gloeilamp slechts 10%. De overgebleven warmte wordt afgegeven aan de omgeving - led spot 24v. Ledlampen zijn relatief duur in aanschaf, dit komt doordat het fabricageproces een stuk ingewikkelder is dan bij andere lampen. Daarnaast is het licht erg fel en is het dan ook beter om er niet direct in te kijken.

Ledlampen kunnen niet goed tegen hoge temperaturen, hierdoor loopt de lichtopbrengst terug. Wees daarom voorzichtig met armaturen met te weinig luchtstroming. Vroeger was de kleurtemperatuur van ledlampen erg koud, maar zijn er tegenwoordig steeds meer verschillende soorten verkrijgbaar, van koudwit tot warmwit. Verder is de kleurweergaveindex (of de kleuren op een natuurlijke manier worden weergegeven) niet altijd even goed.

Verder mogen ledlampen niet in de prullenbak en ze zijn ook geen klein chemisch afval: ledlampen moeten bij de elektrische apparatuur. Toen er nog voornamelijk gloeilampen gebruikt werden, stond op de verpakking de lichthoeveelheid als watt op de verpakking. Nu is daar ‘lumen’ bijgekomen. Het verschil met watt is het volgende: watt geeft het energieverbruik van een lamp aan (stroom) en lumen is een eenheid voor lichtstroom (licht).

In verkeerslichten zit vrijwel geen enkele gloeilamp meer - led spot 230 volt.Er zijn tal van zaken waarop je moet letten om er voor te zorgen dat je wel de geschikte lamp koopt. Een overzicht met eigenschappen helpt je alvast op weg: De prijs: Goedkoop is niet altijd duurkoop; LED lampen verdien je terug in de tijd op je elektriciteitsfactuur. De goedkopere lampen kunnen misschien wel degelijk van kwaliteit zijn, maar zal in alle waarschijnlijkheid te weinig licht leveren.

Led Plafondlamp Spot

Het is daarom ook altijd mogelijk dat de koeleigenschappen van de LED lamp minder goed werken. Type: lampen die zijn uitgerust met powerleds krijgen vaak de voorkeur. Qua prijs ligt deze echter in een hogere categorie (led spot haaksbergen). De voordelen dat het met zich meebrengt is deze prijs echter wel waard: minder leds, meer licht, en betere warmteafvoer.

Een LEDlamp gaat 10 keer langer mee dan gloeilampen en halogeen, en zo’n 2 keer langer dan spaarlampen. Hoe warmer de omgeving is, hoe korter de verwachte levensduur. Lichtopbrengst: het is zeer moeilijk om hier na te gaan wat de correctie lichtopbrengst is; Zoals bij spaarlampen wordt dit uitgedrukt in ‘lumen’.Led licht geeft voldoende licht ter vervanging van 50 W halogeen- en 40 W gloeilampen. Bij hogere wattages kunnen beter spaarlampen worden gebruikt. Het beste advies blijft echter: probeer enkele lampen zelf uit en vel zelf een oordeel (spot led zwart). Bekijk de tabel onderaan de pagina als middel om jouw type lamp te kiezen.

Lens: Een eigenschap dat vaak wordt vergeten of onderschat. De meest gebruikte zijn mat (meer licht) en wit. Bij matte lenzen kan je vaak de leds in de lamp zien zitten, wat kan leiden tot vermoeidheid van de ogen als de leds in je ogen schijnen - led spot kabel. De lenzen worden gemaakt in glas of plastic en beide soorten hebben hun voordelen en nadelen.

Plastic lenzen zijn steviger maar kunnen na verloop van tijd gaan verkleuren. Dimbaar: Er zijn dimbare ledlampen verkrijgbaar. Voor sommige dimbare ledlampen is een aparte leddimmer nodig. Openingshoek: Dit is de hoek waarin het licht wordt uitgestraald - nova driehoek led spot. 180° betekend dat het licht naar beneden wordt gericht en het plafond dus geen licht krijgt.

Koellichaam van de LED lamp: Een LED kan warm worden en dus moet ze goed gekoeld worden. Om de warmte kwijt te geraken wordt er daarom vaak gebruik gemaakt van koelribben (123 led spot). Als er dus groeven in de houder zitten is dat goed en verlengt dit de levensduur aanzienlijk. Garantie: LED lampen zouden zeer lang moeten meegaan.

Led Spot Armatuur Gu10 Waterdicht

Check toch voor een garantie van minimaal 1 jaar. Laat (ook zuinige) lampen niet onnodig branden, ook niet als u eventjes de kamer verlaat. Vergelijk bij aankoop verschillende led-lampen goed; er bestaan nog grote verschillen in prijs, efficiëntie en bijvoorbeeld geschiktheid voor dimmers. De kleur van licht dat uit een led-lamp komt en de verspreiding van het licht zijn anders dan die van gloeilampen.

Led-lampen zijn geschikt als vervanging voor zowel gloeilampen, halogeenlampen als tl-verlichting en zelfs bruikbaar in (speciale) dimmers De tabel laat zien hoeveel licht (in lumen) een energiezuinige lamp moet geven om een gloeilamp met een bepaalde hoeveelheid watt te kunnen vervangen. De lamp met de hoogste energie-efficiëntie is de lamp die met weinig vermogen veel licht geeft. inbouw spot led dimbaar.

Gratis Vrijblijvend Vergelijk & Bespaar Erkende vakmannen (dometic led spot).

Hoeveel m2 is je ruimte? Hoeveel lumen is aanbevolen voor jouw type ruimte? (kantoor, werkplaats,..). Zie hierboven de aanbevolen aantal lumen Doe het aantal m2 x het aantal benodigde lumen Verhoog het aantal benodigde aantal lumen wanneer je een hoge ruimte hebt. Deel de gecorigeerde hoeveelheid lumen die je nodig hebt door het aantal lumen die de lampen opleveren die je ziet.

Latest Posts

Ir Accessoires

Published Jul 13, 24
7 min read

Infrarood Verwarming 3000 Watt

Published Jul 12, 24
7 min read

Byecold 700 Watt Infraroodpaneel Plafond - Wit

Published Jul 06, 24
7 min read